tirsdag 4. september 2018

Ingvild og loftets hemmelighet av Rune Sørlie

Vi treffer Ingvild og Camilla når de er på hyttetur utenfor Stavern. Det blir et voldsomt uvær, men da Ingvild ser en katt må hun ut i stormen for å prøve å redde den. Det viser seg å bli vanskelig, katten er umulig å få kontakt med og så har den så underlige, røde øyne i tillegg til at den stinker.
Kvelden ender med at Ingvild blir borte og Camilla blir livredd og ringer både foreldre og politiet. Ingvild blir reddet av en merkelig mann den kvelden, katten fikk hun aldri fanget, men katten dukker opp igjen.
På skolen er tema for tiden Fredriksvern Verft. Det er ganske spennende og enda mer spennende blir det da oldemoren til Camilla forteller at noen i deres familie var tilknyttet verftet. Han hetTheodor og lå på Garnisonssykehuset i 1843. Sykehuset var plassert i det som for noen år siden var biblioteket i Stavern.
Nå har jentene blir veldig interessert og får hjelp av både læreren, folk på museet og en gammel mann til å nøste opp i historien. Det dukker opp opplysninger om en skatt i noen gamle papirer som trigger dem enda mer. Og når de sniker seg inn i det gamle Garnisonssykehuset dukker katten opp igjen. Øynene lyser fortsatt rødt og den stinker like ille som da Ingvild traff den ute ved havet.
Dette er en ganske creepy historie hvor mye av innholdet stemmer med noe som faktisk hendte. Det fantes en katt der på den tiden, men den kan vel umulig ha overlevd siden 1800-tallet?
Det kunne gjort seg med litt mer spenstig språk, men boka er helt ok og det er moro å lese en lokal historie.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar