torsdag 13. september 2018

Kong Kortbukse og den onde keiseren av Andy Riley

Edwin er konge i Edwinland. Han bor i et nydelig slott som er malt i flotte farger. Han elsker folket i landet sitt. Hver fredag handler han inn all sjokoladen i alle butikkene i byen. Så reiser han rundt med et kjøretøy som heter K.E.N.N.E.T.H, som betyr Kong Edwins Næringsrike Nytelsers Egen Tuppe- og Hivemaskin og slynger sjokolade til alle innbyggerne. De elsker sjokolade og de elsker Edwin.
Men en dag er sparegrisen tom og det blir krise i landet når Edwin ikke kommer med sjokolade.
Det passer bra for Keiser Fuskesen. Keiseren bor i et grusomt slott med spisse tårn og en bunnløs vollgrav. Han er tvers igjennom ond og han har erobret alle land bortsett fra Edwinland. Nå har han sjansen til å ta landet fra Edwin.
Morsom og litt skummel bok med mange tegninger.
Jeg vil låne denne

Bok nummer to heter Kong Kortbukse og monsteret fra Krong. Minister Linn, som hjelper Kong Edwin å styre i Edwinland, har sagt at alle i landet må spise 50 grønnsaker hver deg! De er så lei av grønnsaker. Men så kommer Bodvar eremitt løpende og de får andre ting å tenke på. Han forteller at monsteret, som alle trodde var død, lever!  Det monsteret er skikkelig stort og skikkelig farlig med tenner som brødkniver og det har mange øyne og spiser alt det ser, både kuer og geiter i en jafs! Edwin forstår at han må ut å bekjempe monsteret, men først må han i duell med Keiser Fuskesen. Kong Edwin vinner, men kampen virket litt merkelig. Og det kartet han får av den onde keiseren, er det egentlig ekte?
Minister Linn, hesten Kolbein, hoffnarren Magda og Edwin reiser ut i Krong-ødemarka for å kjempe mot monsteret. Det blir en lang og livsfarlig ferd hvor vennene støter på mange, rare vesener.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar