fredag 4. mai 2018

En tenkt fortelling om et barn - Lydighetsprøven av Bjørn Ingvaldsen

Alvis blir 12 år. Han har snart bursdag. Da vil han ha skattejakt. Og godteri. Mamma tror kanskje de andre i klassen har vokst fra skattejakt, men Alvis vil ha det!
Alvis har ikke så mange venner. De kaller han ofte Alvis Piss. Det hender at han ikke klarer å holde seg slik at han tisser litt i buksa. Det er derfor Mamma ikke gir han lov til å drikke så mye brus.
Mamma har fått en kjæreste. Han heter Duncan. Etter en stund flytter Mamma og Alvis inn i huset til Duncan. Det går litt bra og litt ikke så bra. Men så får Alvis være med i gjengen, og det er bra. Da får han sitte bakpå sykkelen til Marcus, som er storebroren til Max i klassen. Og venner hjelper hverandre. Så da tar Marcus bøkene ut fra sekken til Alvis og så går Alvis inn på butikken og putter øl i sekken. Så kjøper han en is og går ut. Han får penger til is av Marcus.
Det blir ikke så bra når Mamma finner ut at han har stjålet. Det blir heller ikke bra når han gjør ting Duncan ikke liker. Og i hvert fall ikke når Duncan slår, da blir det absolutt ikke bra.
En utrolig trist historie om en snill, men ensom gutt, som ikke alltid finner de rette nøklene til fellesskapet. En gutt som etter hvert får en vond skjebne han så absolutt ikke har fortjent.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar