mandag 14. mai 2018

Det magiske detektivbyrået - Nøkkelmysteriet av Sally Gardner

Liker du mystiske mysterier, merkelige hus og nøkler som lever sitt eget liv? Liker du feer som har mistet vingene sine og som ser ut som helt vanlige mennesker og katter? Og ei ond heks som tryller alle passasjerene på toget om til rosa kaniner? Da burde du lese denne boka.
Ellinor Vole ble funnet i en hatteeske på en flyplass og politiet trodde det var en bombe. Ellinor ble adoptert av ekteparet Solbakken og hadde det ganske greit fram til hun var fem år. Da fikk adoptivforeldrene trillinger og Ellinor ble hushjelp! Hun ryddet og vasket, strøk tøy og vasket opp hele dagen, ja hun bodde på vaskerommet.
En dag traff hun naboen, Johanna Strek og katten hennes, Lurifaks. Fra den dagen ble livet hennes levelig. Johanna lærte henne å lese og å skrive og hun lærte henne engelsk og fransk. Og hun fortalte historier. Den dagen Lurifaks og Johanna viste henne nøklene til den merkelige butikken i en av historiene begynte nøklene å løpe. Det forandret alt, for da visste Johanna og Lurifaks at Ellinor var den nye vokteren!
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar