mandag 8. oktober 2018

Jenta som kunne snakke med hunder av Kim Leine

I ei lita bygd på Grønland bor Sofie. Nær huset hennes er det en fjellknaus og der bor det åtte drager. Sofie har lekesverd og kjemper mot dragene. Når leken er over svinger hun sverdet og sier "Egard-dnuh"! og så blir dragene til hunder igjen.
Mamma og Pappa sier alltid at Sofie må være forsiktig når hun er hos hundene. Og særlig denne dagen for de skal nemlig i bursdag og der er det mange hunder som Sofie ikke kjenner så godt. Men Sofie kan hundespråket, hun kan snakke med alle hunder og er ikke redd!
Gutten som har bursdag heter Nuka. I bursdag-gave får han dypfryst laks, havregryn, et bilde, hammer, sag og ei børse. Den går de ut og skyter med. Det blir et kjempesmell!
Men det aller beste med å være hos Nuka er at de har valper. Sofie ønsker seg så en valp. Men det er ikke alltid like lurt å kose valper når man ikke kjenner mamma-hunden og Sofie blir bitt. Hun blir fraktet med båt til sykehuset og hun må sy mange sting i ansiktet.
Denne historien er sann, det betyr at den har skjedd på virkelig. Tror du Sofie ble redd for hunder etter dette? Det gjorde hun ikke, hun ble hundetrener!
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar