torsdag 15. mars 2018

Jenta som ville redde bøkene av Klaus Hagerup og Lisa Aisato

Anna elsker bøker. Hun leser om morgenen, om kvelden, om natten. Hun får mange nye venner når hun leser. Hun er ofte på biblioteket. Fru Monsen jobber der. Hun er også glad i bøker. Og Milton Berg. Men han ødelegger bøker!
Da Anna fikk vite at bøker som ingen leser blir ødelagt så blir hun utrolig trist. Hun synes ikke det går an å ødelegge bøker. Da ødelegger du jo også menneskene som lever inne i bøkene. De dør. På samme måte som gamle mennesker gjør. Anna er livredd for å bli gammel og dø. Forsvinne.
Anna vil redde bøkene, hun låner mange, men forstår fort at det er en umulig oppgave. Hun alene kan ikke lese så mange bøker. Men så gir fur Monsen henne ei bok som heter "Den forheksede skogen"! Det er nesten som å lese om seg selv. Gutten i boka er også redd for å bli gammel og borte. Men da mormoren dør treffer han henne igjen som et tre i skogen og hun vil fortelle han om det mest fantastiske som kan skje - og så er siste side blank! Anna får ikke svaret. Og så begynner søket etter boka som kan gi svaret på akkurat det og om hvem som egentlig skrev denne boka.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar