torsdag 16. januar 2020

Dinosaurgjengen - Egget av Lars Mæhle og Lars Rudegjer

Trym vekker bestevennen Rasmus. Han er så spent og Rasmus må komme, egget til Mamma skal klekke! Han skal få en bror! "Eller søster", sier Rasmus.
De får beskjed om IKKE å gå gjennom Sumpskogen når de skal hjem til Trym. Men det er mye kjappere så det gjør de. Og i den skumle, mørke Sumpskogen dukker det opp den ene farlig dinosauren etter den andre.
De hyler av skrekk! Men så er det ikke så farlig allikevel. Ikke før egget klekker og den som kommer ut ikke ligner på hverken Trym eller Mamma.
Jeg vil låne denne

Vi møter den samme gjengen i neste bok. Den heter Svømmekonkurransen. Moren til Rasmus sier at i dag får de ikke svømme til øya, noen har sett et sjømonster der. Men broren til Rasmus, Robin, erter de som er mindre og får alle med på å svømme om kapp til akkurat den øya.
Det blir litt skummelt, men mest fint.
Bøkene om Dinosaurgjengen er litt eventyraktig, noen av de samme tingene skjer hver eneste gang. Som at bestemor Rex sluker bestevennen til Rasmur, Trym. Men hun spytter han alltid hel ut igjen.


Neste bok heter Reisen. I den boka vil Rasmus og Trym reise for å sjekke hva som er utenfor kartet i landet deres. De får ikke lov, men reiser allikevel. Uten å si ifra til voksne. Det blir litt skummelt i denne boka, også, med krokodillemygg, zombiehoggormer og kjøttetende gress, men heldigvis dukker hjelpen opp.
De flotte tegningene i Dinosaurgjengen er tegnet av Lars Rudegjer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar