tirsdag 11. desember 2018

Den fantastiske familien Vanerbeeker av Karina Yan Glaser

Familien Vanderbeeker består av Mor, Far, Isa, Jessie, Oliver, Hyacinth og Laney, pluss katten George Washington, hunden Franz og kaninen Paganini. De bor i en rødbrun bygård i 141st Street i Harlem i New York. De elsker hjemmet sitt, de kjenner naboene og bakeren og de fleste, bare ikke gårdeieren, Herr Beiderman. Han bor i den øverste etasjen i bygården, men de ser han aldri, de vet bare at han ikke tåler noen form for bråk, og det er jo litt vanskelig å være helt stille når de er så mange.
Og så har det et hemmelig sted oppe på taket hvor barna treffes for å ha møter. Og møter trenger de nå. Her Beiderman nekter nemlig å fornye leiekontrakten på leiligheten og det betyr at familien må flytte om få dager. Dette blir den siste julen i hjemmet de elsker.
Men barna nekter å gi seg uten kamp, de setter igang ulike kampanjer for å forhindre at de må flytte, men det meste ser ut til å gjøre situasjonen verre.
Boka er litt trist, ganske koselig, og bortsett fra dette ene, store problemet møter vi en flerkulturell storfamilie med barn som krangler og har ulike interesser, men som holder sammen og er glade i hverandre.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar