tirsdag 5. desember 2017

Nattspeilet av Ørjan N.Karlsson

Mathias er syk. Han har kreft og er ganske dårlig. Han ser at Mamma er sliten når hun sitter ved senga hans på sykehuset. Han er sliten selv, også, og veldig lei av cellegiftkurene som gjør han så kvalm.
Men en dag står ei fremmed jente ved senga. Hun har lurvete klær og er litt skitten. Hun vil at han skal bli med til Bifrost, stedet hun kommer fra. Hun trenger hans hjelp, til gjengjeld kan de kanskje finne kilden som kan gjøre Mathias frisk. Han må bare male seg med vann som fullmånen har skint på og gå gjennom speilet.
Jenta heter Tara og landet Bifrost er styrt av den onde fyrst Cernac. Han eter syke barns sjeler for selv å kunne bli sterk. Men akkurat nå, i dette landet med de to rare månene, akkurat denne natta når de to månene møtes og danner en sirkel, vil fyrsten og alle de onde hjelperne hans miste kreftene sine og Mathias vil ha en mulighet til å befri Bifrost sammen med Tara og trekatten Mir-Mir. Likte kombinasjonen med gutten som er så syk og som havner i denne fantasiverdenen, både spennende og skummelt. Bak i boka finner du et spill som heter Mysteriet i Stormskog.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar