torsdag 12. oktober 2017

Keeperen og havet av Maria Parr

For ei bok!
Lena er Trilles beste venn. Og nabo. Hun kommer og går som hun vil i huset til Trille og familien hans. Hun ønsker veldig å bli storesøster, men det ser dårlig ut. Hos Trille er de reint for mange unger, synes Lena.
Denne sommeren har Lena vært to uker på Kreta og det får alle høre om. Trille har kun en ny ting å fortelle fra sommeren, at han har hoppet fra moloen. På utsiden!
Lena er er fyrverkeri av ei jente. Hun er keeper på guttelaget. Eller, hun var. Den nye treneren er faren til Kai-Tommy og han vil ha en gutt i mål! Det betyr at Lena blir benkesliter, noe hun ikke takler.
Og så kommer Birgitte. Hun og familien er fra Nederland. Hun er kjempesøt. Det synes både Trille og Kai-Tommy. Og når en blir veldig opptatt av ei nye jente er det lett å glemme sin beste venn.
Boka forteller om sorger og gleder, om å være tøff og sårbar, alene og sammen, om familie på godt og vondt, om likheter og ulikheter og alt et liv består av. Og hvor vanskelig det iblant kan være å være ca tolv år. Eller voksen. "Pappa så ut som om han ikke visste om han var mann eller dyne"!
Jeg lo og gråt og kosa meg virkelig med denne boka! At den er på nynorsk glemte jeg etter de to første sidene. Flott bok til høytlesning!
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar