onsdag 24. august 2016

Alt som teller av Ingrid Ovedie Volden

Ei herlig bok!
Petra er litt annerledes, hun liker best partall i alle sammenhenger og sliter f.eks om hun scorer tre mål, det må være to eller fire. Og da de lærer om sirkler og pi, om dette tallet som er ca 3.14, men ikke helt, at det er uendelig med en haug desimaler, ja da går det helt rundt for Petra og hun kaster opp. Etter det må hun gå til PP-tjenesten (eller Pest- og Plagetjenesten, som Chris sier) og det er noe hun vil holde hemmelig. 
Steffen på PP-tjenesten får Petra til å jobbe med alle disse tankene sine. Ja, han får henne etter hvert også til å oppsøke svømmehallen, selv om hun er livredd for vann. Og der får hun se en gutt hun ikke har sett tidligere. Hun kaller ham for Propell-gutten. Og han får henne til å svømme igjen. Men han får henne også til å glemme bestevennene sine - nesten.
Denne boka er alvorlig, morsom, spennende, trist, og veldig bra! Den handler om venner og skole, om fine elever og noen litt teite. Og den hander om ting som kan være veldig vanskelig, men som en kan prøve å få til allikevel.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar