søndag 11. oktober 2015

Eksperimentet av Harald Nortun

Tvillingene Amund og Amanda skal på en miniferie til Farmor og Farfar. Amund, som har lyst til å bli skuespiller en gang i framtiden, foreslår for Amanda at de bytter identitet når de kommer til besteforeldrene. Da kan han finne utav om han har noe skuespillertalent og så kan det bli et morsomt eksperiment.
De lurer besteforeldrene, men da de har tenkt å avsløre lureriet dukker Silje og Stefan opp. De er på ferie på nabohytta og vil gjerne bli kjent med tvillingene. På den måten blir avsløringen utsatt og slik fortsetter det hele helgen. De møter mange mennesker og alle lar seg lure. Men det som startet som et morsomt eksperiment blir etter hvert en ganske håpløs situasjon som det blir vanskelig å komme ut av.
Lærdommen er allikevel at Amanda får andre muligheter som gutt, hun får være med  på tøffe og morsomme ting hun ikke ville blitt bedt med på som jente. Amund finner på sin side ut at han kanskje synes det er ok å kle seg i jenteklær og sminke seg. Og siden  han er den mest forsiktige av dem, føler han absolutt ikke for å være "en av gutta" på den måten Amanda blir nå.
Boka tar opp et vanskelig tema, men på en fin måte som kan få deg til å tenke igjennom rollene vi har og rollene vi tar.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar