onsdag 23. september 2015

Luridiumstyven av Bobbie Peers

William Olsen, eller Wenton (hemmelig) bor for tiden i Norge. Akkurat hvorfor de bor her er han litt usikker på, men han har forstått at de, han og familien hans, gjemmer seg for noen.
William er ganske smart og flink på skolen. I tillegg er han utrolig god til å løse koder.
Den dagen klassen skal på tur for å se den berømte Umulighetskoden har han fått streng beskjed hjemme om at han IKKE skal gjøre noe forsøk på å løse den! Men ingen har klart å løse denne eksremt vanskelige koden mens utstillingen har vært i Norge og han blir liksom tvunget til å prøve. Og han klarer det! Han løser koden som er umulig å løse!
Det var akkurat det de håpet på, de som styrer Instituttet for posthuman forskning i England. Og William blir fløyet dit. Der treffer han folk som har jobbet med bestefaren og som er like interessert i å finne han som det William selv er. Og de er interessert i å finne det intelligente metallet Luridium som bestefaren har gjemt. Men ikke alle har like gode hensikter med å finne bestefar Wenton.
Denne boka er som en action-film, det er roboter, intelligent metall, koder, ulykker og mysterier i fleng. Og forfatteren, han er faktisk norsk!
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar