tirsdag 11. august 2015

Ulvegutten av Tor Åge Bringsværd

For veldig lenge siden bodde menneskene i huler og de tilhørte ofte ulike stammer.
Ulvegutten Tal hører til Ulvestammen. Han er åtte år og for liten til å jakte, men moren sender ham ut for å plukke bær. Plutselig står et illsint villsvin foran ham. Han blir redd, men villsvinet angriper ikke for bak Tal står en diger bjørn. Tal er sikker på at han skal dø, men så kommer noen og river ham med seg. Det er ei jente som rir på en sabeltiger!
Jenta heter Nea og hun hører til i Mammutstammen! Ulvestammen og Mammutstammen er bitre fiender, de kan ikke fortelle noen at de er venner.
Jeg vil låne denne

Bøkene har kule tegninger laget av Haakon Lie.

Bok nummer to i serien heter "Jakten etter ild". I denne boka mister Ulvestammen ilden. Den gamle mannen som holdt vakt ved bålet døde i natt. Nå må Tal og de andre spise all maten sin rå. De må vente på lyn og torden for å få ny ild. Og når det endelig begynner å tordne løper sabeltigeren Shita som en vind med de to barna på ryggen. De klarer til slutt å finne en brann, men blir tatt til fange av Villsvin-krigerne. De farligste og mest krigerske av alle. Kommer barna til å bli spist av de ville krigerne?
Jeg vil låne denne


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar