fredag 15. mai 2015

Glemmestedet av Knut Nærum og Bjørn Ousland

Hva er glemmestedet? Tenk om det finnes et sted hvor alt blir glemt?
I denne historien er Greger med oldemor på biblioteket. Så glemmer han Koseklovnen sin og må gå til hittegodskontoret, og så til glemmestedet hvor alle ting og minner som er mistet ender opp!
Det er en ganske skummel historie! Greger treffer en gammel mann på glemmestedet, som leter etter en sommer som var så fin. Går det an å finne igjen den da?  Greger og mannen blir gode venner og så skjer det noe overraskende til slutt! 

Jeg vil låne denne


1 kommentar:

 1. Hei,
  Jeg er en polsk journalist og forfatter. Da jeg bosatte meg i Norge, «oppdaget» jeg norsk og skandinavisk barnelitteratur. Snart begynte jeg å anmelde og skrive om barnebøker. Jeg er for tiden kritiker for den polske nettsiden og magasinet “Ryms» (http://www.ryms.pl/), som spesialiserer seg på barnebokkritikk. Her befatter jeg meg særlig med norsk barne- og ungdomslitteratur.
  Jeg har også etablert min egen blogg “Trolle i misie” (Troll og bamser). http://trolleimisie.blogspot.no/
  Bloggen min tar for seg skandinavisk barnelitteratur. Målet er å presentere og popularisere skandinavisk, særlig norsk barnelitteratur for et polsk publikum. I det siste har flere norske titler blitt oversatt til polsk, flere har vakt stor interresse, blant annet Håret til mamma av Gro Dahle og Tror du pappa gråter? av Hilde Ringen Kommedal.

  Men på bloggen min retter jeg fokus på norske bøker som har ikke finnes i polsk oversettelse.
  Jeg er heldig som samarbeider med en polskfødt illustratør og forfatter kjent i Norge, nemlig Malgorzata Piotrowska. Hun er ansvarlig for bildedesignen og den grafiske utformingen av bloggen min.
  Jeg har lagt ut flere av tekstene mine. De er alle på polsk, men har en kort oppsummering på norsk.
  Synes du bloggen min virker interessant? Er du overrasket over at det er stor interresse for norsk litteratur i Polen? Da kan vi kanskje utveksle informasjon og kunnskap, evt. også samarbeide om [et fremtidig prosjekt].
  Kontakt:
  m.tomczykmaryon@gmail.com
  451 15 086


  Vennlig hilsen
  Marta Tomczyk-Maryon  SvarSlett