mandag 11. november 2013

Halvdan Viking av Martin Widmark

Martin Widmark er mest kjent for bøkene om LasseMajas detektivbyrå. Nå har han begynt på en ny serie.

Denne gangen handler det om vikinggutten Halvdan. Han bor hos smeden Bjørn i den lille landsbyen Østbyen. Der er det Ragnar drakedreperen som er høvding, og alle som bor der tror på de gamle gudene som Odin og Tor. Men på den andre siden av elven er Vestbyen. Der er det høvding Alarik som hersker, og han tror på Gud og Jesus. Østbyen og Vestbyen er uvenner, og slåss stadig. Halvdan vil bli skald,- han er flink til å rime og lage vers om alt som skjer rundt ham.

I den første boken om Halvdan, Høvdingens beger, blir høvding Ragnar utfordret til kappestrid av høvding Alarik. Men det er ikke lett å vinne for noen når ikke alle kjemper ærlig.
I Den fremmedes grav forteller Bjørn sagnet om den fremmede Vidreise som ble myrdet i landsbyen for mange år siden. Hodeskallen hans ble begravet sammen med et mystisk skrin. En kveld hører Halvdan rare lyder fra gravhaugene, og han oppdager noen som står og graver. Kan det være en gravrøver??

Denne bokserien forteller om hvordan det kan ha vært å være viking. Den er veldig spennende, men også ganske brutal og fæl. De kapper fingre av hverandre når de slåss, og bildene i bøkene kan være ganske skumle.
Bøkene passer best for lesere fra ca 10 år, som tåler å lese skumle bøker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar