onsdag 19. juni 2013

Barna som forsvant av Lars Joachim Grimstad

Faren til Finn, Teddy Fahr, har akkurat blitt statsminister i Norge. Han startet Merpartiet, som ville gi folk mer av det de ville ha, og mindre av det de ikke likte. Færre regninger, varmere vann i bassengene, kaldere brus i butikken og mer sjokolade i bunnen av kroneisen. Og stillongser som ikke klør. Finn og broren Bendik må flytte inn i statsministerboligen sammen med Teddy og bestemor Baba, og begynne på en ny skole. Finn liker det ikke i det hele tatt.
Når diktatoren i Nord-Boresia er på statsbesøk har han med en gave til Teddy Fahr. Han gir ham en av sønnene sine. Kim Il-Im. Kim, eller Kimmelim, som han fort blir kalt, er like gammel som Finn, og de blir fort gode venner. Men livet på den nye skolen er ikke lett. Den eneste vennen Finn og Kimmelim får er rare og rappkjeftete Sunniva. Snart begynner det å skje mystiske ting. Over hele byen forsvinner det barn. Det ligger igjen lapper som tyder på at de har rømt hjemmefra. Men Finn får en mistanke om at det er noe muffens. Og når han og vennene begynner å undersøke saken, blir det mer spennende og skummelt enn de hadde tenkt seg.

Jeg syntes denne boken var spennende og morsom på en gang. Den passer for de som liker skumle bøker, morsomme bøker, spennende bøker eller litt tjukke bøker.
Jeg vil låne denne boken

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar